Ontmossingswerken in Oost- en West-Vlaanderen

Dakontmossing voor particulieren

Cauwelier-Mosmonster in Oost- en West-Vlaanderen is expert in dakontmossing, voorkomen in beter dan genezen! Wist u dat de dakontmossing door Cauwelier-Mosmonster uw huis een flinke financiële meerwaarde kan bieden? U verfraait uw woning aanzienlijk en verlengt de levensduur van uw dak aanzienlijk. Bespaar uzelf ook het uitkuisen van goten vol mos. Bovendien vermijdt u dure vorstschade en houdt u terras, zonnescherm en tuinmeubels proper.

 

Regen, wind, zon, ijs, groenaanslag, ... uw dak krijgt heel wat te verduren.

De beste behandeling? Dakontmossing! Cauwelier-Mosmonster neemt uw dak grondig onder handen, met een aanpak op maat van uw specifieke dakbedekking. We laten de werkplek netjes achter, ook uw dakgoten. U hoeft enkel even te poetsen!

 

Vezelcementproducten
Heel wat dakbedekkingen zijn vervaardigd met vezelcement. Leien en golfplaten van vezelcement zijn een budgetvriendelijke oplossing en creëren een mooi architecturaal lijnenspel. Mos- en algengroei doet dit lijneneffect teniet. Mos en algen banen zich een weg tussen leien of golfplaten. Ontmossen is dus aangeraden, zowel esthetisch als functioneel.

 

Betonpannen

Betonpannen hebben sterke eigenschappen. Ze worden in de massa gekleurd en sommige soorten hebben een dubbele beschermlaag die de pannen een goede bescherming biedt tegen vuil en groenaanslag. Ze worden niet gebakken maar harden net als beton door te drogen. Ondanks de bescherming, ontsnappen ook deze daken niet aan de tand des tijds. Mos en algen doen op zich het dak misschien geen kwaad, maar ze slorpen overvloedig water op en dát is nefast voor uw dak. Via de kleine wortels van het mos dringt het water in de poriën van het dak. Bij vorst zet het water uit waardoor de dakbedekking scheurtjes gaat vertonen. Dit wordt jaar na jaar erger. Een mosvrij dak droogt rapper na een regenbui en gaat dus langer mee.

Werkwijze & afwerking: na 15 jaar verdragen uw betonpannen best wel een behandeling.

Keramische pannen

Elke keramische pan is uniek. Ze worden gemaakt van klei en daarna in de oven gebakken. Ze zijn sterk, duurzaam en bestaan ook in allerlei vormen en kleuren. Nog meer dan betonpannen, verdragen ze extreme weersomstandigheden. Toch blijven ook zij niet vrij van algengroei en mosvorming. Opwaardeer de investering in uw keramisch dak en sla twee vliegen in één klap. Laat uw dak behandelen en het ziet er weer uit als nieuw. Met een minimale inspanning blijft het dak trouwens levenslang mos- en algenvrij. U zult er weer jaren plezier aan beleven.

Overzetdaken (metaal en kunststof)

Metalen overzetdaken of overzetdaken in kunststof zijn populair bij renovatieprojecten. Ze kunnen heel wat weersomstandigheden de baas terwijl ze toch heel licht zijn. Daardoor is de bestaande dakconstructie vaak voldoende om het nieuwe overzetdak te dragen. Een overzetdak vraagt geen afbraakwerk meer, geeft extra isolatie en maakt de kans op waterinfiltratie kleiner. Daarnaast gaat de opbouw zeer snel.

 

Een vrijblijvende offerte? Dat kan! Bel vandaag nog naar Cauwelier-Mosmonster in Staden en Zingem op bovenstaand telefoonnummer en wij komen graag bij u langs.

Ontmossen Mosmonster-Cauwelier

ontmossing Mosmonster-Cauwelier

Map

 Bereken route

Openingsuren

Open 7/7

48121620244
MAA 09:00-12:00 14:00-18:00
DIN 09:00-12:00 14:00-18:00
WOE 09:00-12:00 14:00-18:00
DON 09:00-12:00 14:00-18:00
VRI 09:00-12:00 14:00-18:00
ZAT 09:00-12:00 14:00-18:00
ZON 09:00-12:00 14:00-18:00

Uw specialist in ontmossingswerken